Överlåtelse

Överlåtelser ska skickas in till oss via vår ekonomiska förvaltare Simpleko och deras tjänst, Nymedlem. Där finns också mäklarbild att tillgå.

www.simpleko.se

Förslag på text att använda vid försäljning;

Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden är ägare av fastigheten Sannegården 7:12 och består av två bostadshus om totalt 74 bostäder, fördelat på 4 trapphus, om 1-4 rum och kök och 36-117 kvm. Husen uppfördes under 2014-2016 och är på 5 till 6 våningar med fyra trapphus. Bostäderna stod klara för inflyttning i december 2016 vilket räknas som värdeår och det innebär att bostäderna är befriade från fastighetsavgift tills 2031 (i 15 år).  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:10. 

Avgift: I månadsavgiften ingår värme och kallvatten, kostnad för varmvatten tillkommer efter egen förbrukning. Bredband har vi gemensamt avtal med Bahnhof vilket ger en fast kostnad på 80 kr/mån som ingår i avgiften. Enskilt avtal för fast telefoni och TV tecknas och tillkommande kostnad varierar utifrån vad som väljs. Hastighet på bredband är 1000/1000.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har kombinerat barnvagns & rullstolsförråd, styrelserum samt cykelförråd. Till varje lägenhet hör ett källarförråd.

Parkering: Under gården finns vårt tvåvåningsgarage med plats för bil eller motorcykel. Det finns 39 garageplatser som går att hyra för 1000 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö, räkna med 3-6 månader. Det beror på hur många platser som sägs upp vid utflyttningar. Alla platser har elladdning och en extra kostnad för förbrukningen betalas per plats.

Ekonomi/underhåll: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste åren. Under 2022 genomfördes 5-årsgarantibesiktningen och inga byggfel kvarstår. En avgiftshöjning gjordes i början av 2023 för att ha god marginal för löpande kostnader och fler höjningar kan komma att göras utifrån marknadsläget. Brf Kvarnliden är en bra förening som har ordning på verksamheten och ekonomin. 

Övrig information: Föreningens fastighetsförsäkring täcker skador på fastigheten däremot inte på din enskilda bostad. Du bör därför teckna en egen hemförsäkring med "bostadsrättstillägg". Om du önskar hyra ut krävs samtycke av föreningen, maximalt ett år. Överlåtelseavgift betalas av köpare.