Överlåtelse

Överlåtelser ska skickas in till oss via vår ekonomiska förvaltare Simpleko och deras tjänst, Nymedlem. Där finns också mäklarbild att tillgå.

www.simpleko.se

Förslag på text att använda vid försäljning;

Brf Kvarnliden på Norra Älvstranden består av två bostadshus om totalt 74 bostäder om 1-4 rum och kök och 36-117 kvm. Husen uppfördes under 2014-2016 och är på 6 våningar. Totalt blir det fyra trapphus. Bostäderna stod klara för inflyttning i december 2016 och räknas som värdeår vilket innebär att bostäderna är befriade från fastighetsavgift i 15 år. Föreningen är ägare av fastigheten Sannegården 7:12. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Föreningen är delaktig i gemensamhetsanläggningen Sannegården GA:10. 


Avgift: I månadsavgiften ingår värme och kallvatten, kostnad för varmvatten tillkommer efter egen förbrukning. Även bredband, fast telefoni och TV har vi gemensamt avtal för och kostnad varierar utifrån vad som väljs.


Gemensamma utrymmen: Föreningen har kombinerat barnvagns & rullstolsförråd, städrum samt cykelförråd. Till varje lägenhet hör även ett källarförråd.


Parkering: Under marken finns ett tvåvåningsgarage med plats för bil eller motorcykel. Det finns 39 garageplatser som går att hyra för ca 950 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö räkna med 3-6 månader. Det beror på hur många platser som sägs upp vid utflyttningar.

Numera har alla platser elladdning och för det tas en extra kostnad för förbrukning ut.

Ekonomi/underhåll: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmaste åren. 

Brf Kvarnliden är en bra förening som har ordning på verksamheten och ekonomin och det positiva ränteläget gör att föreningen amorterar mer än plan. Ingen avgiftshöjning är planerad i dagsläget. 

Övrig information: Föreningens fastighetsförsäkring täcker skador på fastigheten däremot inte på din enskilda bostad. Du bör därför teckna en egen hemförsäkring med "bostadsrättstillägg". Om du önskar hyra ut krävs samtycke av föreningen, maximalt ett år. Överlåtelseavgift betalas av köpare.